IMG-20190405-WA0006

Festimet për Javën Rome

8 Prilli është dita ndërkombëtare e Romëve!
Aktivitete për ndërgjegjësimin mbi çështjet Rome dhe festime në kulturën Rome po ndodhin gjatë Javës Rome në Fier, Lezhë dhe Fushë Krujë. Fëmijët Romë dhe jo Romë, prindër e mësues po gëzojnë së bashku këto ditë! Këngë, valle dhe kostume të bukura e me ngjyra tërheqin vëmendjen e të gjithëve.

Toleranca, integrimi dhe dinjiteti janë tema të ditës në aktivitetin “Një Popull – Shumë Ngjyra” që po ndodh në shkollën 9-vjeçare “100 vjetori i Pavarsisë” në Zhupan, Fier. Fëmijët Romë dhe jo-Romë po kërcëjnë, këndojnë e recitojnë në Romisht dhe Shqip duke ofruar një frymë bashkëjetese për të gjithë.

Shkolla “Besëlidhja” në Lezhë ka ofruar ambientet e veta për organizimin e aktiviteteve me temë “Rrugëtojmë së Bashku” me këngë, valle, poezi e vizatime nga fëmijët e shkolles.
Fëmijët, prindërit e mësuesit në Fushë Krujë po bëjnë përgatitjet e fundit për organizimin e festës së tyre ditën e Hënë.

“Askush të Mos Mbetet Pas” po mbështet këto aktivitete me pjesëmarrjen e pushtetit vendor, shkollave, fëmijëve e prindërve.

UNDP Albania United Nations Albania Embassy of Switzerland in Albania

#InternationalRomaDay
#HelpforChildren
#JavaRome

IMG-20190405-WA0003
IMG-20190405-WA0006
IMG-20190405-WA0007
IMG-20190405-WA0008
IMG-20190405-WA0009
IMG-20190405-WA0010
IMG-20190405-WA0011
IMG-20190405-WA0012
IMG-20190405-WA0013
IMG-20190405-WA0014
IMG-20190405-WA0017
IMG-20190405-WA0018
IMG-20190405-WA0019
IMG-20190405-WA0021
IMG-20190405-WA0022
IMG-20190405-WA0023
IMG-20190405-WA0031
IMG-20190405-WA0032
IMG-20190405-WA0033

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *